PROTON SATRIA NEO R3|Produk Murah| Harga Murah| Original| Borong Pukal Pemborong| Runcit| Testimoni dan Review Set Novel Jual Beli Online

Bantuan Rakyat 1 Malaysia BR1M 2.0 Cecah 2 Juta Permohonan

on Tuesday, 18 December 2012

Bantuan Rakyat 1 Malaysia BR1M 2.0 Cecah Hampir 2 juta permohonan.

Sebanyak 1.9 juta permohonan bagi program Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2.0 diterima setakat 12 Disember lepas, persidangan Dewan Negara diberitahu hari ini.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Donald Lim Siang Chai berkata, jumlah itu meliputi 1.4 juta pemohon bujang dan 435,232 pemohon isi rumah (keluarga).

Pengagihan BR1M 2.0 akan bermula pada awal 2013 dan dijangka dapat memanfaatkan 4.3 juta isi rumah serta 2.7 juta individu bujang yang melibatkan peruntukan sebanyak RM3 bilion,” katanya menjawab soalan Senator Chew Lee Giok.

Satria Neo

Beliau berkata, pendaftaran BR1M 2.0 telah bermula 1 November lepas dan akan berakhir 31 Disember ini.— BERNAMA


Adam Dan Hawa Episode 65

on Monday, 17 December 2012

Adam dan hawa episode 65

Sinopsis Adam Dan Hawa Episode 65

Johan sekali lagi mengajak Ain berjumpa di sebuah restoran dan. meminta maaf kepadanya kerana telah merumitkan keadaan yang sepatutnya dapat diselesaikan. Ain turut mengakui, apa yang terjadi adalah salahnya juga.

Ain menulis sepucuk surat untuk Johan yang mengandungi luahan hati dan perasaannya, dan berharap Johan akan benar-benar berubah.

Johan terserempak dengan Eja di restoran. Dia memohon maaf kerana melibatkan Eja dengan masalahnya.


Tangan Jadi Bengkak Dan Hitam Selepas Jumpa Bomoh

Tangan anak semakin jadi hitam dan bengkak selepas rawat dengan bomoh

KUALA TERENGGANU – Sudah jatuh ditimpa tangga. Itu nasib seorang budak lelaki berusia empat tahun apabila tangan kanannya yang patah setelah terjatuh tangga rumah pada Rabu lalu kini membengkak dan berwarna kehitaman.

Ia gara-gara tindakan bapa mangsa, Nor Azhadi Nordin, 35, mendapatkan khidmat seorang bomoh patah untuk merawat anaknya, Nor Arif Luqman yang bertindak membalut luka tangannya yang patah itu dengan kain.

Bagaimanapun tindakan bomoh tersebut bukannya membantu memulihkan tangan budak itu sebaliknya menyebabkan ia membengkak dan berubah warna menjadi hitam.

Bimbang dengan keadaan itu, Azhadi dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Azhadi memberitahu, anaknya terjatuh dari tangga ketika bermain di rumah di Kampung Telaga, Kuala Berang, Hulu Terengganu pada pukul 2.30 petang.

Tangan jadi bengkak dan hitam

Nurul Alif yang kesakitan. - Satria Neo


OCTOPUS MISS OCTOPUS

on Monday, 6 August 2012

The miss octopus is a cephalopod mollusc of the order Octopoda. Octopuses have two eyes and four pairs of arms, and like other cephalopods they are bilaterally symmetric. An octopus has a hard beak, with its mouth at the center point of the arms. See to miss octopus

Octopuses have no internal or external skeleton (although some species have a vestigial remnant of a
shell inside their mantle), allowing them to squeeze through tight places. See sinopsis miss octopus .Octopuses are among the most intelligent and behaviorally flexible of all invertebrates.

TEMUBUAL EKSKLUSIF AINAN TASNEEM

on Sunday, 5 August 2012

Penyanyi remaja youtube Ainan Tasneem atau nama mesranya Ainan yang popular dengan lagu aku suka dia. Lihat lirik lagu aku suka dia - Ainan Tasneem .

Ini merupakan temubual yang saya ambil dari buahmulut.com ketika menemubual ainan tasneem.

BuahMulut
Gambarkan diri anda secara ringkas ?

Ainan Tasneem
Nama saya ialah Ainan Tasneem Binti Ridzuan. Saya merupakan anak ketiga daripada 4 org adik-beradik . Juga merupakan satu -satunya anak tunggal perempuan dalam keluarga saya * sebab tu sangat manja dengan abang-abang dan adik lelaki saya. Seorang yg sangat ceria , suka bercakap, MAKAAAANNN dan sangat sensitif orangnya. hihi .

BuahMulut
Lagu pertama yg diupload ke Youtube, bila & lagu apa ?

Ainan Tasneem
Saya sememangnya tidak pasti kerana saya tidak pernah mempunyai account youtube. Apa yg saya tahu, account youtube tersebut merupakan milik salah seorang peminat saya, dan saya sendiri tidak mengenalinya. Saya hanya pernah mengupload kesemua video di dalam facebook lama saya dan di fanpage facebook saya. Lagu pertama yg pernah saya record ialah lagu Keluang man.

BuahMulut
Apa perasaan , apabila pertama kali menerima komen dari video yg di upload tadi ?

Ainan Tasneem
walaupun saya tidak mempunyai account youtube sendiri, tetapi saya ada juga melihat beberapa komen kepada video2 yg telah diupload oleh peminat saya di youtube.

BuahMulut
Artis tempatan yang anda akan pilih untuk berduet ?

Ainan Tasneem
Shahila! Saya sangat minat dengan suaranya :)


Biodata Najwa Latif

on Sunday, 29 July 2012

Najwa Latif penyanyi remaja yang makin popular dan diminati oleh remaja-remaja di Malaysia


BIODATA NAJWA LATIF


Nama Penuh: Imratul Najwa Binti Abdul Latif
Nama Komersial: Najwa Latif
Tarikh Lahir: 23rd May 1995
Tempat Lahir: Batu Pahat, Johor
Status: Pelajar Sekolah SMK(P) Temenggong
Ibrahim Batu Pahat Johor.
Laman Sosial:
Blog: www.najwalatifs.blogspot.com
Facebook Fanpages: najwalatif
Twitter: @njwalatif
YouTube: www.youtube.com/najwa595


Najwa Latif merupakan gadis biasa yang gemar meng upload video nyanyiannya di youtube dan sebuah syarikat rakaman telah mengambil Najwa Latif sebagai artis rakaman mereka. Serba sedikit mengenai Biodata Najwa Latif

RESEPI LEMPENG

on Tuesday, 17 July 2012

Cara buat dan resepi lempeng /
peknga yang simple dan mudah . Disini saya kongsikan bagaimana cara nak masak lempeng / peknga ini.

Sebenarnya tidak lah susah sangat dan amat senang. Nak tahu resepi-
resepinya jom klik disini RESEPI
LEMPENG / PEKNGA yang mudah &
simple.

MIRACLE TAB - SABUN BERKESAN

on Friday, 6 July 2012

miracle tab sabun soap berkesan harga

Sabun miracle tab mempunyai pelbagai khasiat untuk kulit. Selain itu miracle tab juga tidak meninggalkan minyak pada wajah. Sabun miracle tab amat mujarab dan halal.

sabun miracle tab

GAMBAR PERKAHWINAN IRMA HASMIE TERBARU

on Sunday, 1 July 2012

Gambar irma hasmie perkahwinan kahwin nikah pernikahan jun julai 2012

Tahniah diucapkan kepada irma hasmie kerana telah bergelar sebagai seorang isteri.

Jom lihat gambar-gambar masa hari perkahwinan irma hasmie disini GAMBAR KAHWIN IRMA HASMIE


KOMPAS HARI INI

on Wednesday, 20 June 2012

Kompas Hari Ini memberikan berita harian kompas yang sangat baik

DOWNLOAD AKU ADA KAU ADA FULL MOVIE

Download Filem Aku Ada Kau Ada Full Movie

Terbaru Download Aku Ada Kau Ada Full Sebelum itu sinopsis cerita ini mengenai Nordin Ahmad (Shaheizy Sam) pelajar tahun kedua yang mahu untuk dipandang hebat.Aku Ada Kau Ada Tapi bila acapkali Nordin menjadi tumpuan ramai, dia akan panik, mula batuk, muntah. Aziz (Kamal Adli) pula, seorang pelajar poyo yang perasan popular, selalu menyakat dan mengganggu Nordin. Aziz sangat cemburu bila Nordin mendapat perhatian dari pelajar wanita.

DOWNLOAD AKU ADA KAU ADA FULL MOVIE

Selain itu Filem Aku Ada Kau Ada menampilkan pelakon-pelakon yang hebat antaranya Shaheizy Sam, Yana Samsudin dan Kamal Adli. Movie Aku Ada Kau Ada ini dilakukan di Korea dan banyak pemandangan di dalam filem ini view nya sangat cantik. Kepada yang suka drama kpop mesti tonton filem ini.

Nak download filem movie aku ada kau ada ini boleh klik Download Filem Aku Ada Kau Ada Full


LIKE THIS

CAROLINE JUARA MENTOR 6 TV3

on Tuesday, 12 June 2012

Caroline Juara & Pemenang mentor 6 tv3 telah menjadi jangkaan ramai pihak semasa konsert akhir mentor 6 tv3 berlangsung. Antara Anas, Zatul dan Caroline ketiga-tiga mereka mempunyai bakat dan kelebihan masing-masing.

Mentor TV3 merupakan program realiti yang mendapat sambutan hangat sejak ia diperkenalkan dan telah melahirkan juara dan pemenang yang sangat hebat.

Antara juara pemenang mentor tv3 dari musim 1 - 6 antaranya pija, fiq, salmah, black dan terbaru iaitu juara mentor 6 tv3 menjadi milik Caroline tahniah diucapkan kepada Ella dan Caroline.

Lihat juga Caroline Juara Mentor 6


HUJAN JUARA VERSUS |PEMENANG VERSUS TV9

on Saturday, 2 June 2012

Hujan juara | pemenang versus tv9 - tahniah la kepada hujan sebab menang program realiti versus kat tv9. Memang gempak giler la persembahan diorang. Aku pun start tgok versus tv9 ni pun sebab hujan ada dan tak sangka pula dia menang dan juara versus tv9.

Korang dah tengok dah persembahan hujan juara dan versus tv9? Boleh tonton kat blog kawan ku kat sini HUJAN JUARA PEMENANG VERSUS